Majs fält

Jag är super duper ledsen att jag inte skrivit på länge men men nu kanske ni har hunnit kolla på gamla inlägg? Om inte kan ni ju göra det när jag dröjer.

Skolan har ju börjat nu och Norrevång ÄGER!!!! Förutom att en i klassen håller på att störa sig hela tiden och försöker att vara rolig utan att lyckas.

Jag, Matilda Steffi och Sanna va i Fredags och då hade vi skit kul på steffis studsmatta (Vi var hemma hos steffi) och Steffis hund, Jonna är lite läskig men ändå sååååå söt egentligen är hon inte läskig jag vet inte varför jag tycker det. Efter skolan gick vi hem till Steffi och sen när vi skulle åka hem, följde Matilda med mig hem och sov över.

Samma kväll när vi kom hem till mig spelade vi "Alice in wonderland" på wii och gjorde lite annat. Vi gick och lade oss vid ett på natten och vaknade samtidigt vid tio på förmiddagen. Då gick vi ut lite. Sedan gick vi till majsfältet som finns en bit bort från mitt hus och sen sprang vi runt i "majs skogen"!!!! Det var jätte kul, men lte läskigt. Sedan låtsades vi att nåt jagade oss, och samma sak som jagade oss tog över vårt läger där vi åt majs som vi hade plockat från olika ställen. Före "det" tog över vårt läger hade vi grävt ner en extra majskolv i halmen utanför på åkern. Där var stubbfält. Vi plockade två majskolvar med oss hem sen. Och på vägen hem plockade vi också sockerbeta. Varken majsen eller sockerbetan var mogna, men de gick att äta dom, iallafall majskolven.

När vi kom hem bestämde vi att laga mat av sockerbetan och majskolvarna så vi gjorde det. Det blev en soppa. Vi hade i andra saker också bland annat buljong, vatten ketchup mm. Vi döpte den till "Stulen tomte majs" Detta är ingridienserna:
* ½ liter vatten
* 2/3 majskolv
* 1 buljongtärning
* 1 sockerbeta
* 1 morot
* 1 ½ skedar Relish ajvar mild
* 3 skedar tomatketchup
* lite peppar
* lite kardemumma
* salt
* 2 ½ dl vispgrädde
* falukorv
Koka tills den ser bra ut!

Så här ska den se ut när den är klar:



Det ser gott ut va? Det är mitt och Matildas påhitt. Men den blev inte så god med sockerbeta i, så receptet måste finslipas lite, men ni får gärna testa den hemma, ni behöver inte ha så mycket om ni bara vi göra lite soppa, för när vi gjorde det blev det mycket och den var jätte varm så vi gjorde mackor också til som man kunde äta först tills den svalna. Såhär såg dukningen ut:



Här äter vi mackor:



Här äter vi första sleven soppa:



När vi tillagade soppan var vi tvugna att skrapa av majsen från majskolven, och den såg ganska kul ut efteråt:



Nu pallar jag inte skriva mer plus att snart kommer Blazenka och barnen. Vi ses kramizz.... <3

Hönsen



Snart kommer alla bilder på det nya hönshuset, det är inte 100% färdigt men snart så, det blir SKIT snyggt!!! Men nu har jag skaffat fram lite bilder på hönsen.



Detta är Greta (den feta) Tobias har kommit på lite rim till vissa höns!



Här är lilla Berit, inte lika gammal som Greta.



Den grå blå hönan längst till vänster är Doris, den bruna i mitten heter Hjördis och den sovande vita till höger heter Astrid.



Detta är tuppen!!! Den allra första bilden i detta inlägg är också tuppen, han heter Greger, ni får själva lista ut vad det rimmar på..... Det är ganska kul!



Här är när jag håller i Astrid, hon är tamast av dom alla!! Men ingen är rädd för oss, så dom är orädda av sig men dock inte tama.



Här är en kaninbur som alla sover i, tuppen vaktade hönorna. Nu sover dom inne i hönshuset antingen bakom dörren i en enda hög eller på stegen som vi satt in så dom skulle få pinnar. Idag blev vi klara med deras hus som dom ska ha utomhus, Tobias gjorde typ allt, men jag hjälpte faktiskt till!!! Det kommer fler foton på hönorna när jag har fotat bättre bilder ;)

Ses snart
Kramizz ♥

Höns-jägare

Vi har ju som sagt skaffat dom här hönsen, men hönshuset är INTE klart. Men hönsgården är klar och den blev verkligen jätte fiin!!! Hönsen har flyttat in där nu! Men när vi skulle flytta dom dit, så sprang tuppen ut ur buren :/ Så vi skulle ju fånga honom, men det gick inte! Men efter en stund när Emms skulle försöka ta den sista "kycklingen" så gick inte det heller. Alla andra va i lådan som vi skulle transportera dom i. När Emms hade stängt så tänkte hon inte på att låsa, så den sista kycklingen sprang ut. Jippi, nu var det TVÅ djur vi skulle fånga. De sprang i till getterna och ut igen hela tiden så Tobias gick in till getterna för att inte dom skulle det. Men Emms vågade inte fånga tuppen, för att han är stor, så Tobias och hon bytade plats. Snart fick vi tag på den grå kycklingen och lade ner den i lådan. Tuppen var kvar! Vi väntade så han skulle få picka runt lite, men vi tog oss närmare och närmare honom hela tiden. Till slut när han stod med rumpan uppe i vädret och han inte såg bakåt, tog jag honom!!!!!! Han började flaxa med sina vingar och jag bara: "Tobias ta honom!!!" Tobias var snabb och tog honom så han inte kunde flaxa mera. Jag tog sedan lådan med alla hönor, och gick mot hönsgården. Tobias höll kvar tuppen med sina händer och gick efter. Jag släppte först ut alla hönor och efter det så släppte han tuppen. Först verkade alla lite skeptiska men sedan var de överluckliga att ha så stor plats!!!

Alla foton på hönorna vad dom heter, förändringen på hönsgård och hönshus kommer snart, just nu måste jag jobba. Vi håller på med isolering på väggar och sedan blir det taket.

Ses Kramizzzz <3

RSS 2.0